12. COLLECTA ZAKLJUČENA

VIT_1466 e1562222532737

Po dveh dneh izmenjevanja in trgovanja smo uspešno zaključili že 12. mednarodni sejem zbirateljstva Collecto. Letošnja Collecta je gostila več kot 120 razstavljavcev iz 10 držav.

Okoli 6.000 obiskovalcev je lahko uživalo v pestrem sejemskem dogajanju, ki je že tradicionalno gostil zbiratelje vinilnih plošč, kaset, CD-jev, znamk, figuric, kovancev in bankovcev, razglednic, Kinder in Pez figuric, ipd., obenem pa se je lahko udeležilo 4 izobraževalnih dogodkov, med katerimi tudi dražbe starih knjig in tiskov v organizaciji Antikvariata Glavan.

Polni Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča sta ponovno dokaz, da je zbirateljstvo pomemben konjiček tako s stališča trgovanja kot tudi s stališča kulturne dediščnine – vsak zbiratelj s svojim preciznim očesom, in izredno natančnostjo ter strastjo do iskanja in razkrivanja zgodovinskih dogodkov, ohranja bogato kulturo posamezne države.

Ob uspešno zaključeni jubilejni Collecti se zahvaljujemo vsem sodelujočim in obiskovalcem, ki so že 12. leto zapored utrdili pomen Collecte v zbirateljskem prostoru JV-Evrope.